30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Ceny letí do Kanady. Jednu z nich převzala herečka Lou Thompson

04. června 2024

Kanadská delegace zažívá euforii. Dětskou porotu nejvíce zaujal film Maxova farma, porotu složenou z mládeže oslovil příběh Jak v nebi, tak i na zemi. První dva snímky už své ocenění dostaly. Další ceny vyhlásíme už zítra.

Hřejivý film Maxova farma potěšil srdce diváků na mnoha světových festivalech. Nejlepší celovečerní film Zlín Film Festivalu pro děti je o dvanáctiletém Maxovi, který objeví svět drobného farmaření a přináší inspirativní poselství i mimořádné hodnoty pro dnešní dobu.

Druhý oceněný kanadský snímek Jak v nebi, tak i na zemi je příběhem dívky, která se vydává na cestu sebepoznání. Je o síle sesterství a také o moci, jakou má svoboda. Cenu mládežnické poroty za nejlepší celovečerní film pro dospívající a mládež osobně převzala představitelka jedné z hlavních rolí, herečka Lou Thompson.

Vítězné filmy na rozdíl od minulých let letos vyhlašujeme postupně. Další oceněné odhalíme na zítřejší závěrečné tiskové konferenci. Dozvíte se například, kdo získá Filmovou cenu Technologické agentury ČR, ECFA Doc Award za nejlepší evropský dokument pro mladé publikum a Cenu ekumenické poroty za nejlepší hraný film pro dospívající a mládež. Všechny ostatní ceny oficiálně předáme na slavnostním galavečeru, který přímém přenosu sledujte na ČT art od 20:15 hodin.

Více o snímku Maxova farma zde.

Více o snímku Jak v nebi, tak i na zemi zde.

   



Kam dál