29/5 — 4/6/2025
65. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Filmový víkend přinese pestrý program pro všechny generace

25. září 2024

Již 3. ročník oblíbeného projektu se kvapem blíží. Tentokrát Zlínský filmový víkend chystáme v termínu od čtvrtka 17. do soboty 19. října a bude to stát opravdu za to! Nově se totiž část jeho programu přesune do centra Zlína, kde se můžete těšit na blok filmů studentů zlínských škol s následnou afterparty, speciální projekci filmu Mord s besedou nebo úspěšný stand-up komičky Adély Elbel. Nebude ovšem chybět možnost prohlédnout si prostory Filmových ateliérů, navštívit interaktivní trikový workshop nebo pásma animovaných filmů pro nejmenší.

Koncept letošního ročníku jsme připravili s cílem přinést atraktivní program pro studenty, rodiny s dětmi, dospělé i filmové fajnšmekry a jsme přesvědčeni, že nabídka je natolik zajímavá, že si v ní najde každý to své,

uvedla za organizátory Jarmila Záhorová, jednatelka FILMFEST, s. r. o.

Zlínský filmový víkend odstartuje letos již ve čtvrtek 17. října dopoledne veřejnou tiskovou konferencí v Kolektivním domě, v rámci které se představí projekt Filmový Zlín připravený Filozofickou fakultou Masarykovy univerzity, na němž jsme se také podíleli.

Odpoledne potom dostanou prostor studenti zlínských filmových škol Creative Hill College, Ateliéru animované tvorby UTB a Ateliéru audiovizuální tvorby UTB. V prostorách klubu Sklep 33 v rámci programu FILMINGLE: filmy, networking & inspirace představí mladí filmaři to nejlepší, co ve Zlíně za poslední dobu vzniklo. A jak už název napovídá, budou mít příležitost společně debatovat a navzájem se inspirovat a večer si zde i užít i afterparty s DJ's Czida a Filippi, která je otevřená veřejnosti.

V pátek 18. října dopoledne mohou mateřské školy v areálu Filmových ateliérů navštívit pásma krátkých animovaných filmů. Na páteční podvečer jsme potom v multiplexu Golden Apple Cinema ve Zlatém jablku připravili speciální projekci celovečerního filmu Mord za účasti režiséra Adama Martince, který ve svém režijním debutu zpracoval příběh ze svého dětství a dospívání na Severní Moravě. Po projekci snímku bude následovat také beseda. Vstupenky je možné již nyní zakoupit zde nebo na pokladně v Golden Apple Cinema.

V průběhu soboty 19. října mohou zájemci o historii zlínské filmové tvorby navštívit jednu ze čtyř komentovaných prohlídek v expozici Kabinetu filmové historie a filmových laboratoří v areálu Filmových ateliérů na Kudlově. Konkrétní časy prohlídek a rezervace na ně je možná zde!

Pro rodiny s dětmi zde bude po celý den zdarma k dispozici interaktivní filmový workshop FILMTROPIE, kde se můžete seznámit s technologiemi využívanými v hollywoodských filmech nebo v herním průmyslu. Úplně nejmenší návštěvníky jistě potěší i pásma animovaných filmů.

Filmový víkend potom zakončí stand-up oblíbené komičky a moderátorky Adély Elbel, která vystupuje v pořadu Na stojáka nebo Comedy Club. Do zlínského multikina Golden Apple Cinema přijede se svým velmi ojedinělým programem - kombinací stand-upu a improvizace v interakci s publikem. Vstupenky je možné již nyní zakoupit zde nebo na pokladně v Golden Apple Cinema.

Kompletní program a více informací naleznete zde




Kam dál