30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Hvězdné zahájení: Velký finále PSO, Ben Cristovao i oslnivý ohňostroj

30. května 2024

Unikátní dokument mladého režiséra Dominika Kalivody, který zachycuje příběh nadšenecké hudební party stovky mladých muzikantů z malého českého města Police nad Metují. Tento snímek ve světové premiéře měli možnost zhlédnout návštěvníci úvodního ceremoniálu 64. ročníku filmového festivalu ve Zlíně.

Časosběrný snímek o hudebním uskupení Police Symphony Orchestra, který letošní festival zahajoval, je kromě až trochu hollywoodského příběhu o nadšencích z maloměsta i osobní výpovědí obyčejných mladých lidí o světě kolem nás. Dokument vznikl pod taktovkou mladého režiséra Dominika Kalivody. 

Součástí slavnostního večera bylo také předání ocenění za mimořádný přínos kinematografii pro děti a mládež. Zlatý střevíček převzal režisér Hynek Bočan. 

Šňůru festivalových koncertů pak odstartovala show, kterou do Zlína přivezl oblíbený zpěvák Ben Cristovao. Koncert na náměstí Míru se konal ve spolupráci se Statutárním městem Zlín a přilákala stovky nejen mladých hudebních nadšenců. 

Tečku za prvním festivalovým večerem napsal na setmělou oblohu nad Zlínem tradiční zahajovací ohňostroj s hudebním doprovodem. 

   



Kam dál