30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Řešila se média i správná výživa. Konferenční blok Děti bez hranic má za sebou první den

05. června 2023

Jak vznikají zprávy? A co vlastně obnáší poctivá žurnalistika? Práci novinářů a mediálních redakcí v praxi přiblíží třídenní konference Děti bez hranic. Začal dnes a zabývá i dalšími horkými tématy. Jak na správnou výživu dětí a mládeže, jak pomoci rodinám v zátěžových situacích, ale také tím, proč a jak učit film.

V pondělních jednotlivých blocích se návštěvníci seznámili s Mediální olympiádouaktuální situací v oboru pedopsychiatrie nebo pěti didaktickými náměty na podporu výchovy ke správné výživě dětí a mládežeZpravodajskými hodnotami a kvalitní žurnalistikou se zabýval další blok konference na zlínské univerzitě. V rámci Vzdělávacího semináře filmové výchovy se prezentovaly ukázky dobré praxe. 

V úterý si do Kongresového centra ve Zlíně pozve novinář Čestmír Strakatý tři zajímavé hosty. Zakladatele webu Bezfaulu.net Jiřího Burýška, který má na YouTube 250 tisíc odběratelů, dále šéfredaktora Seznam Zpráv Jiřího Kubíka a ředitele a zakladatele vzdělávacího programu JSNS Člověk v tísni Karla Strachotu.

Ve středu se zaměří Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na fenomén dnešní doby: umělou inteligenci. Konference Média dětem, média s dětmi se koná od 9.30 hodin v rámci Zlín Film Festivalu už posedmé.

    




Kam dál