30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Socha Zlatého střevíčku stojí, filmový svátek může začít

29. května 2024

Jeden z posledních bodů letošních příprav na Zlín Film Festival je možné si odškrtnout. Pětimetrová socha Zlatého střevíčku, která je symbolem filmového svátku, už stojí před kongresovým centrem. Zlín Film Festival tedy může začít. 

Do Zlína už přijíždějí první hosté. Zejména ti, kteří jsou zapojeni do festivalového programu, moderátoři, překladatelé, poroty, delegáti. Celkem do centra festivalového dění míří letos 53 filmových delegací, domácí i zahraniční hosté, významné osobnosti i školní výlety z celé ČR. Na festivalu se vystřídá 43 školních kolektivů ze 33 měst, jako například Litomyšle, Traplice, Olomouce, Týnce nad Labem, Strážnice, Kyjova, Břeclav nebo z Partizánského.

Dnes také proběhla zahajovací tisková konference, která novináře podrobně seznámila s letošním filmovým programem, bohatými doprovodnými aktivitami i festivalovými novinkami.

Zlín Film Festival oficiálně odstartuje zítra, tedy ve čtvrtek 30. května v 10:00 hodin českou premiérou norského filmu Lars je LOL. Během slavnostního večerního zahájení pro dospělé bude potom uvedena světová premiéra českého dokumentu Velký finále PSO mladého režiséra Dominika Kalivody.

Ve svém filmovém programu nabídne 64. Zlín Film Festival 289 projekcí filmů z 55 zemí světa, mezi nimiž jsou i exotické destinace jako Filipíny, Kolumbie, Ekvádor, Kypr nebo Thajsko.

Stejně jako v předchozích letech bude součástí festivalu i další program a aktivity na řadě míst ve Zlíně, které poskytnou zábavu, poučení i příležitost pro smysluplné trávení společného volného času pro celou rodinu.




Kam dál