30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Animační kuchyně vtáhla děti do světa filmu

02. června 2023

Jak se tvoří animovaný film? Stačí jen namíchat ty správné ingredience a výsledek je zaručen. Jednu z technik si mohli na Filmových ateliérech ve Zlíně na vlastní kůži vyzkoušet i návštěvníci 63. Zlín Film Festivalu.

Animační kuchyně  je jedním z workshopů, který dnes připravili organizátoři festivalu pro příchozí v rámci doprovodného programu. Na "zlínský kopec" se vypravily desítky školáků, aby objevily kouzlo oboru, který ke Zlínu neodmyslitelně patří. Další příležitost mají už zítra od 10.45 a 13.30 hodin. Workshop trvá 75 minut a je určen pro rodiny s dětmi.

Další ze zajímavých kurzů je možné navštívit každý festivalový den na zlínském zámku.  ZOETROPIA  děti hravou formou seznámí s technologiemi využívanými v hollywoodských filmech nebo v herním průmyslu. Pomocí technologie „Green Screen a Multi Camera“ si vytvoří krátké záběry, jejichž hrdiny budou děti samotné.

Pod vedením zkušených instruktorů spoluvytvářejí i náročnější trikové scény, jejichž vznik sledují on-line anebo ze záznamu. Lezení i pád ze skalní stěny, šílená jízda v automobilu, bourání hradu z karet či útěk před dinosaurem jsou tak pro všechny zúčastněné nejen poučné a zábavné, ale i zcela bezpečné.

Workshop je určen pro menší skupiny dětí od 6 let.




Kam dál