30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

FILMTALENT Pitching Fórum: Mladí filmaři s velkými tvůrčími plány

02. června 2023

Mladí filmoví tvůrci, kteří se ucházejí o finanční podporu z Nadačního fondu FILMTALENT ZLÍN, dnes odprezentovali své filmové projekty odborné porotě. Studenty hodnotil například ředitel festivalu Čestmír Vančura, umělecká ředitelka Markéta Pášmová či ředitel Petr Tichý z Barrandov Studia.

V letošním ročníku se před porotu se žádostí o finanční podporu postavilo celkem 9 projektů začínajících tvůrců ze 112 přihlášených. Během šesti minut museli přítomným nejen představit hlavní myšlenku projektu, ale také porotu přesvědčit o tom, že právě oni dokážou filmový koncept dotáhnout do konce. 

Na výsledku nám hodně záleží. Nejen kvůli nám, ale i kvůli filmovému oboru. A také protože právě výsledek je hlavní motivací pro umělce, kteří se každoročně zapojují do Salonu filmových klapek, a hrdě se k vaší práci poté hlásí,

řekl prezident festivalu a člen poroty Čestmír Vančura s tím,  že finance na podporu těchto snímků každoročně putují z veřejné dražby Salonu filmových klapek, která je již tradiční součástí našeho festivalu. Řada z filmů podpořených v minulých letech získala ocenění na domácích i zahraničních festivalech.

     

Petr Tichý z Barrandov Studia poukázal na letošní úroveň pitchů, se kterými se mladí tvůrci dnes prezentovali.

S celou porotou jsme se shodli, že všechny prezentace, které jsme dnes slyšeli, byly na vynikající úrovni. Rok od roku se jejich kvalita zvyšuje.




Kam dál