30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Čaroděj Kajtek: fantasy novinka na zlínských plátnech

02. června 2024

Další předpremiérou, kterou mohli vidět exkluzivně diváci Zlín Film Festivalu, byla v neděli uváděná polská fantasy rodinná podívaná Čaroděj Kajtek. V potterovsky laděném příběhu má v jednu z hlavních rolí český herec Martina Hofmann. Ztvárňuje ve filmu temného kouzelníka, který se snaží mladého čaroděje Kajteka stáhnout do osidel zla. Film do českých kin dorazí na konci července.

Martin Hofmann si ve filmu zahrál temnou postavu – zlého mága. Čaroděje Kajteka natáčel před dvěma lety v polštině, pro tuzemské dětské diváky ji v pražském studiu přemluvil do češtiny.  Režie se ujala polská režisérka Magdalena Łazarkiewicz. Film vznikl v polsko-česko-slovenské koprodukci a zlínští diváci si podívanou náležitě užili. 

Své filmy na filmové plátno v neděli doprovodilo hned několik zahraničních delegací.    

Mikal Hovland (režisér) a Kaya McCurley (herečka) přijeli do Zlína se svým filmem Stine a její cesta domů (Norsko 2023). 

Festivalové projekce se dnes zúčastnili také herci z filmu Mladá srdce - Lou Goossens a Marius De Saeger a herečka Lou Thompson ze snímku Jak v nebi, tak i na zemi (Kanada 2023).

Snímek Vítězové (Německo, 2024) přijely představit režisérka Soleen Yusef a herečka Dileyla Agirman.

   




Kam dál