30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Dvě nové hvězdy na Chodníku slávy. Tereza Ramba a Jan Cina se radostí ve Zlíně roztančili

06. června 2023

Tereza Ramba a Jan Cina, to je dvojice herců, jejichž jména dnes přibyla na Chodník slávy před Velkým kinem ve Zlíně. Svou dlaždici dostali v rámci 63. ročníku Zlín film festivalu. Této výsady se každoročně dostává hereckým osobnostem, které svou filmovou kariéru zahájily už ve velmi útlém věku. Odhalování hvězd na Chodníku slávy pořádá Zlín Film Festival ve spolupráci s Nadačním fondem Kapka naděje už od roku 2006.

Oba herci přijeli do Zlína svoji hvězdu osobně odhalit a oba z ní měli velkou radost. Herečka Tereza Ramba si do víru festivalového dění odskočila z právě probíhajícího natáčení filmu Zápisník alkoholičky.

Škoda že si ji nemohu vzít domů, před baráček na chodník by se mi krásně hodila,

komentovala novou hvězdu s nadsázkou Tereza Ramba. 

Snad se hned neošlape,

doufal Jan Cina, který na slavnostní ceremoniál přišel ve stylových dvoubarevných botách. 

Oba si společně při odhalování střihli i veselý tanec u svých hvězd a dodali, že toto setkání ve Zlíně je pro ně osudové, protože se oba znají již velmi dlouho.

Podle mě jsme s Honzou skvělý pár a máme vzkaz pro všechny režiséry ve Zlínském kraji, že nás ještě nikdo neobsadil dohromady a to bude bomba! My už se máme hrozně dlouho hrozně rádi,

komentovala mladá herečka.

Odhalení hvězd na Chodníku slávy se ujala zakladatelka Kapky Naděje Vendula Pizingerová

Oba ocenění herci také převzali Hvězdný doktorát. Jan Cina převzal z rukou rektora UTB Milana Adámka doktorát za "vědecko - vynalezeckou činnost v pohádce Čertí Brko, ve které obohatil svět o podpalovník, rukcuk či fofrnec." 

Tereza Ramba si doktorát převzala za "výuku pohybu nebeských těles v pohádce o Vánoční hvězdě, čímž předčila i Mikoláše Koperníka."  

Po odhalení hvězd následovalo velmi oblíbené Malování na chodníku. Jde o nejstarší doprovodnou akci našeho festivalu. Dokonce natolik, že v dětském věku malovali již prarodiče současných dětí.

Záznam z odhalení nových hvězd na Chodníku slávy můžete zhlédnout v naší festivalové TV.

   




Kam dál