30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Festival přivítal delegaci ze spřáteleného japonského festivalu KINEKO

31. května 2024

V pátek jsme přivítali vzácné hosty až z daleké Asie. Velvyslanec Japonska NAGAOKA Kansuke přijel na festival společně se zástupci japonského festivalu KINEKO. Ve Zlíně je přivítal prezident festivalu Čestmír Vančura a provedl je centrem festivalu.

Oba festivaly spolupracují již delší dobu a česká delegace v čele s prezidentem Vančurou se zúčastnila i loňského ročníku festivalu v Japonsku, neboť ten byl pro japonské organizátory jubilejní. KINEKO v roce 2023 oslavilo 30. výročí a na zahajovacím večeru převzal náš prezident Čestnou cenu festivalu Kineko Čestný prezident Čestmír Vančura.  „S filmovým festivalem KINEKO nás pojí dlouholeté přátelství, protože ředitel festivalu Mitsuo Tahira každoročně přiváží do Zlína své významné sponzory, partnery a kolegy,“ uvedla Markéta Pášmová, umělecká ředitelka Zlín Film Festivalu. 

Festival KINEKO je největší filmový festival pro děti a mládež v Japonsku. Každé léto festival přivítá více než 10 000 dětí, dospělých na projekcích a festivalu se účastní mediální profesionálové, zahraniční hosté a známé osobnosti, které vedou interaktivní workshopy s dětmi. 

Festival představuje pro japonské děti příležitost, jak se seznámit s kinematografií celého světa, animovanými filmy, programy mezinárodní kulturní výměny a jedním z nejunikátnějších prvků, živým japonským voice overem v podání profesionálních herců.

Kinder Film Festival je soutěžní festival a o vítězných filmech rozhodují děti.

    




Kam dál