30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Jak to vypadá, když se spojí AI s kreativitou?

06. června 2023

Autoři z celého světa vystavují v 61. budově bývalého areálu Svitu ve Zlíně. Společným jmenovatelem je umělá inteligence, která posouvá hranice uměleckého vyjádření a klade výzvu tradičním představám o kreativitě. Akci můžete navštívit v rámci 63. Zlín Film Festivalu.

Fenomén umělé inteligence inspiroval PROMPTnations k uspořádání mezinárodní výstavy, která zkoumá spojení nových difuzních modelů text-to-image generování obrazu a strojového učení při tvorbě výtvarného umění, zmiňují organizátoři.

Představuje díla více než šedesáti autorů různých profesí a je rozdělena na dvě části. První část expozice, která se koná od 5. do 7. června, je zaměřená na prezentaci prací patnácti vybraných autorů. Nabízí úvodní pohled na rozmanitost a inovativnost, kterou tato výstava nabízí.

Netradiční výstava bude k vidění i po skončení Zlín Film Festivalu, 8. června se přesune do budovy rektorátu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. I tam budou mít návštěvníci jedinečnou příležitost ponořit se do světa, kde se umělá inteligence a algoritmy strojového učení setkávají s lidskou kreativitou. Více o výstavě najdete zde.

Prohlédněte si fotogalerii, jejímž autorem je Josef Řezníček (Jsf Abb).

    




Kam dál