30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Kde si festival užijí rodiny s dětmi?

12. května 2024

Samozřejmě v kině! Ale také venku a na dalších místech festivalového Zlína. Již tradičně jsme nejvíce aktivit pro malé návštěvníky soustředili v parku Komenského. Bavit se ale můžete i na náměstí Míru, v OZC Zlaté jablko nebo třeba v prostorách univerzitního centra U13. 

PARK KOMENSKÉHO

V centrálním zlínském parku připravujeme každý den nově už od ranních hodin bohatý program nejen pro školky a školy, ale hlavně pro rodiny s malými dětmi. A pro čerstvé maminky s miminky zde nově připravujeme i zázemí a speciální program Bejby (bude sedět) v parku.

Zde je jen malá ochutnávka z toho, co vše vás zde čeká:

I letos se můžete těšit na aktivity v Domě České televize jakou jsou výtvarné dílny, deskové hry a řadu dalších. Promítat pořady Déčka i bloku Večerníčků, v podvečer zde známé osobnosti budou číst dětem pohádky.  ČT Déčko tradičně přijede na náš festival se spoustou tváří z televizních pořadů Potkáte zde například Agenta v kapse, Terku a její zvířecí svět, Týnu a Zdeňka z pořadu Hýbánky, Honzu Adámka se soutěží AZ kvíz junior, Vojtu z pořadu Zvěd nebo Aleše Valentu a jeho Lvíčata a další.

Již tradičně zde najdete i Koutek Českého rozhlasu Zlín a Rádia Junior s možností natočení rozhovoru se známou osobností nebo animovanou postavou. Také se každý den můžete těšit na oblíbený Rourov, soutěže a zábavné hry a kvízy pro malé i velké. Na neděli 2. června připravil od 14:30 Český rozhlas Junior vystoupení dívčí kapely Rebelky, po kterém bude následovat právě zde od 16:00 i jejich autogramiáda.
Můžete se taky zastavit chill out zóně našeho hlavního partnera, Kovárny Viva. V jejich Království VIVA si mohou i letos děti vytvořit oblíbenou královskou korunu, postavit si hrad z písku, vyfotit se na bagru nebo třeba vyhrát i king size LEGO. A rodiče? Ti si zde zatím královsky oddechnou.

Protože je letos olympijský rok, nemůžeme minout toto téma ani na festivalu. Všechny zajímavosti o nacházejících olympijských hrach představí na stanovišti Olympijská zóna EDA kreslení sourozenci Fda a Ola.

Do světa čar a kouzel zase děti zavede Sluníčko, Mateřídouška a ABC, které připravily soutěžní stanoviště plné magie a také vystoupení kouzelnického mistra Jirky Hadaše.  

Zábavu u poučení pro celou rodinu naleznete ve stáncích ostatních festivalových partnerů této zóny např. u ABB, kde bude dispozici nejen robot GoFa ,ale třeba taky autodráha poháněná rotopedy. Značka Baťa, která letos slaví 130 let, připravila zábavný stánek pro dětské nožičky, a nejen pro ně. Albatros Média zase ve svém workshopu představí, nejen známé autory, ale i jak vzniká kniha.

Zlínská společnost SPUR naučí děti a rodiče správně třídit a recyklovat plasty, aby neškodily přírodě. Farma Bezdínek zase zdůrazní, jak je důležité mít na talíři zeleninu. Zaměříme se zde i na sport s Vita Sana Clubem, krásu ve stánku Dermacolu, finanční gramotnost s ČSOB, i veřejně prospěšné aktivity u stanoviště Charity nebo Registru dárců kostní dřeně. Zavítat můžete i do světa nafukovacích zvířat a podlahových krytin od Fatry, světa tiskařiny společnosti Graspo nebo hudebního světa Hudební školy Yamaha.

Tipy na výlety ve městě i kraji poskytne Turistické informační centrum Zlín a Centrála cestovního ruchu Východní Moravy.

   

NÁMĚSTÍ MÍRU 

Při cestě z kina se můžete zastavit s dětmi také na náměstí Míru, kde byste si v sobotu 1. června neměli nechat s dětmi ujít pestrý celodenní program Dne se Škoda Auto.

V neděli 2. června zde v 15:00 hodin odstartuje Festivalový rodinný běh, který po celý den doprovází i další sportovní a zábavné aktivity. Po něm na hlavním pódiu své kouzelnické fígle od 15:30 naučí děti Jirka Hadaš během pořadu Kouzlení Jirky Hadaše s Mateřídouškou.

V pondělí 3. června od 17:00 v rámci VITAR Show vystoupí Michal Nesvadba, který opět připravil pro děti představení plné překvapení, legrace a samolepicí pásky.

Po celý týden se děti mohou díky Legománii Fakultou technologickou UTB bavit v jejich stánku například s oblíbenou stavebnicí lego nebo se zde dozvědět spoustu zajímavých informací ze světa vědy.

   

OZC Zlaté jablko

V obchodním a zábavním centru Zlaté jablko letos naleznete kromě tradičních autogramiád a dalšího programu také aktivity pro děti.

V neděli 2. června se celý den budeme soustředit na japonskou hru Kendama ve speciálním workshopu, který ověří zručnost a pohybové dovednosti vašich dětí.

Pondělí 3. června zase bude patřit všem fanouškům Pokémonů. Budou se zde měnit Pokémon karty, soutěžit nebo třeba rozpoznávat falešné karty od pravých.

Po celou dobu konání festivalu, vždy od 9:00 do 19:00 si v hlavní pasáži centra mohou návštěvníci zdarma vyzkoušet hru od českých vývojářů BEAT SABER.

U13 UTB

Do světa virtuální reality a filmových triků však děti mohou zavítat také v 1. patře Univerzitního centra U13 UTB naproti Kongresového centra Zlín

Interaktivní workshop Filmtropie děti hravou formou seznámí s technologiemi využívanými v hollywoodských filmech nebo v herním průmyslu. Pomocí technologie „Green Screen a Multi Camera“ si děti vytvoří krátké záběry, jejichž hrdiny budou děti samotné.

Ve VR kině si zde také mohou malí návštěvníci prostřednictvím 3D brýlí mohou prohlédnout animovaný film pro nejmenší "Pohádky z Limonádového ostrova".

   

    

Kompletní doprovodný program pro rodiny s dětmi naleznete zde nebo ve festivalové aplikaci, jejíž aktuální verzi si již brzy budete moci stáhnout zdarma stáhnout a mít tak neustále přehled o dění na našem festivalu.




Kam dál