30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Klokaní mláďata pokřtilo šest festivalových kmotrů

03. června 2024

Bujarou oslavu má za sebou australská oblast zlínské zoo. Mláďata klokanů dnes pokřtily v průchozí expozici festivalové tváře, nechyběla ani tradiční autogramiáda pro veřejnost.

Malí klokani se narodili začátkem letošního roku, nyní už postupně opouštějí bezpečí mámina vaku a užívají se prostorný výběh. Kromě sedmnácti dospělých klokanů tak mohou spatřit návštěvníci průchozí expozice devět letošních mláďat. Pět z nich má typické hnědorezavé zbarvení, čtyři mláďata jsou sněhobílá. Právě klokaními albíny je zlínská zoo proslulá.

Šesti klokanům vymysleli jména jejich kmotři. Od ministra životního prostředí Petra Hladíka dostal jméno Eko, od herce Romana Vojtka zase Patino. Šimon Bilina pojmenoval jednoho z klokanů Světlonoš, Simona Lewandowska pro změnu Goran. Pro další z mláďat vybral jméno moderátor Martin Hrdinka - Tonda, syn Jana Revaie zvolil jméno Zyp. 

Zoo Zlín chová klokany rudokrké od roku 2005. Po dobu chovu se zde narodilo již 255 mláďat. Některá si zlínská zoo ponechala, většina však našla svůj nový domov v evropských a světových zoologických zahradách.

    




Kam dál