30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Na zlínský filmový týden navážou Mikulovské ozvěny

06. června 2024

Nestihli jste workshop Filmtropie nebo snímek Priscilla? Mikulovské ozvěny Zlín Film Festivalu nabídnou od 11. do 13. června zajímavou výstavu, besedu i projekce. Vybrané snímky ze Zlína navíc promítne během června další téměř čtyřicítka kin napříč Českem. 

Na slavnostní zahájení do Mikulova jste zváni 11. června v 19 hodin do Městského kina Mikulov, naváže na něj promítání novozélandského snímku Hlas srdce přístupného od 15 let. 

Program nabídne i zdejší kinoklub. Po celé tři dny se tam stavte na interaktivní workshop Filantropie, který děti hravou formou seznámí s technologiemi využívanými v hollywoodských filmech nebo v herním průmyslu. Pomocí technologie „Green Screen a Multi Camera“ si děti vytvoří krátké záběry, jejichž hrdiny budou ony samotné. Pod vedením instruktorů si vytvoří i náročnější trikové scény, jejichž vznik mohou sledovat on-line nebo ze záznamu. Vyzkoušet si zde budete moci i virtuální realitu GAMING - hru od českých vývojářů BEAT SABER.

Zájemci o fotografii, dne 12. června si nenechte ujít v Mikulově besedu s Irenou Armutidisovou. Česká fotografka a vysokoškolská pedagožka, která se aktivně podílí na dění v soudobé fotografii, se věnuje také kurátorské činnosti. Její fotografie jsou zastoupeny v českých i zahraničních veřejných a soukromých sbírkách. Besedu moderuje Petra Pifková, zváni jste do Galerie Konvent. 

Prohlédnout si tam můžete výstavu fotografií Alexandra Hackenschmieda, Amerika 1936. Expozici v Mikulově uspořádali k poctě předního světově uznávaného fotografa a filmaře, od jehož úmrtí letos uplyne dvacet let.

Romantiku pak zažijete v letním kině, které 14. června od 21 hodin promítne v areálu mikulovského Amfiteátru snímek Priscilla.

Vybrané festivalové snímky budou od 6. do 30. června uvedeny v kinech například v Krnově, Uherském Brodě, Havířově, Boskovicích, Hodoníně, Jičíně a Šumperku.

Potvrzených je do této chvíle 35 projekcí,

uvedla umělecká ředitelka Markéta Pášmová.




Kam dál