30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Moderátoři se cítí na festivalu jako doma. Děkujeme!

06. června 2024

Osmnáct moderátorských tváří letos přispělo k tomu, že jste si koncerty, projekce, besedy i další akce ve festivalových zónách užili na maximum. Kromě herečky Dany Morávkové nebo „festivalového Čendy“, Jana Čenského, který je součástí Zlín Film Festivalu už třiadvacet let, jste se mohli seznámit i s novou dvojicí: Simonou Lewandowskou a Šimonem Bilinou.

Nová moderátorská dvojice provázela diváky především pestrým doprovodným programem festivalu a vybranými filmovými projekcemi. Oba herci se do Zlína velmi těšili a z rodinné atmosféry na festivalu byli nadšení.

Ten pocit, když někam přijedete, a víte, že jste doma,

reagoval Šimon Bilina. 

Festivalové publikum je i podle ostatních moderátorů vždy skvělé, ale také velmi náročné. Tvoří ho totiž především děti.

Musíte udržet jejich pozornost. Pokud děti něco nebaví, tak vám to dají vždycky najevo,

připomněl Roman Vojtek, který na festival jezdí už dvanáct let. 

Právě nejmenší návštěvníci jsou ale pro řadu moderátorů tím největším lákadlem.

Nejhezčí je stejně setkání s dětmi. To si myslím, že je pro festival jedinečné,

říká Dana Morávková a podobný názor má i její moderátorský kolega Jan Čenský.

Nejraději moderuji tam, kde jsou děti, což je ve Zlíně na festivalu skoro všude. A když k tomu ještě navíc i vyrazíme z centra Zlína, třeba do zoo na křest zvířete, tak je to úžasné,

říká Čenský. 

Festivalový program myslí i na dospělé. Ti se letos mohli zúčastnit cyklu talk show Život je takovej, kterým provázel bavič a moderátor Filip Teller. Nejen pro filmové fajnšmekry jsme letos připravili novinku - živý podcast Filmová 174 LIVE, kde se za mikrofon usadila moderátorka Petra Pifková. Všechny díly si můžete poslechnout i po skončení festivalu zde.

Ve městě i na festivalových akcích jste mohli tradičně narazit na moderátora a herce Vladimíra Kroce, dále Šárku Markovou, Martina Hrdinku, Jirku Hadaše a další skvělé průvodce festivalovým děním, kteří mají letité moderátorské zkušenosti.

Moderátorský tým 2024 tvořili: 

Jan Čenský, Dana Morávková, Roman Vojtek, Šárka Marková, Martin Hrdinka, Jiří Hadaš, Petra Pifková, Vladimír Kroc, Jakub Voříšek, Jana Čížkovská, Marek Slovák, Simona Lewandowská, Šimon Bilina, Michal Borovský, Filip Teller, Vojtěch Johaník, Eduard Špička, Jan Onder. Děkujeme!

    




Kam dál