30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Filmy podpořené naším nadačním fondem bojují o Českého lva

16. ledna 2024

Nominace na České lvy jsou známy a my budeme s napětím očekávat vyhlášení výsledků 9. března. O nejvyšší české filmové ocenění se totiž budou ucházet hned tři snímky, které finančně podpořil Nadační fond FILMTALENT ZLÍN.

Film Electra režisérky Darii Kashcheevy získal hned dvě nominace, a to v kategorii Nejlepší animovaný film a také v kategori Cena Magnesia za nejlepší studentský film (Právě příběh nadějné mladé režisérky si můžete poslechnout v našem  podcastu )

Dvě nominace má šanci proměnit i film režisérky Anny Wowra s názvem Jsme v tom spolu, který soutěží mezi nejlepšími krátkými filmy a také studentskými filmy, kam se dostal i snímek Doprovázení, režiséra Vojtěcha Konečného.

„Držíme palce všem nominovaným filmům. Moc nás těší, že jsme mohli podpořit jejich vznik a dopomoci jim k jejich úspěchu,“

uvedla Markéta Pášmová členka správní rady Nadačního fondu FILMTALENT ZLÍN.

Nadační fond FILMTALENT ZLÍN  každoročně vyhlašuje soutěž o finanční podporu audiovizuálních projektů pro studenty a mladé, začínající tvůrce a pomáhá tak na svět novým českým filmům, které s vynikajícími výsledky reprezentují doma i ve světě.

Finance na podporu filmových projektů jsou získávány z veřejné dražby  Salonu filmových klapek , která je tradiční součástí Zlín Film Festivalu. O finanční podporu se u Nadační fond FILMTALENT ZLÍN mohou ucházet autorské snímky hrané, animované i ty pohybující se na hranici dokumentu.

Český lev 2024 - nominace podpořených filmů Nadačním fondem FILMTALENT ZLÍN

NEJLEPŠÍ ANIMOVANÝ FIL M
Electra – režie Daria Kashcheeva – producenti Zuzana Křivková, Martin Vandas – výtvarník Marek Špitálský

NEJLEPŠÍ KRÁTKÝ FILM
Jsme v tom spolu – režie Anna Wowra – producentka Alžběta Málková

CENA MAGNESIA ZA NEJLEPŠÍ STUDENTSKÝ FILM
Doprovázení – režie Vojtěch Konečný
Electra – režie Daria Kashcheeva
Jsme v tom spolu – režie Anna Wowra




Kam dál