30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Porotci odtajnili další čtyři ceny, ocenili snímek Cesta flašky, Sesterstvo i film Řekněte jim o nás

05. června 2024

Známe další vítěze. Za krátkou animaci Cesta flašky získal filmovou cenu Technologické agentury ČR žák osmé třídy Jáchym Vlček z Jičína. ECFA Doc Award za nejlepší evropský dokument pro mladé publikum putuje německo-jordánskému filmu Řekněte jim o nás, Cenu ekumenické poroty za nejlepší celovečerní film pro dospívající a mládež si převzali autoři  francouzského snímku Sesterstvo.

Zvláštní cenu se rozhodl udělit prezident festivalu Čestmír Vančura filmovému dokumentu VELKÝ FINÁLE PSO Dominika Kalivody za autentické ztvárnění inspirativního příběhu mladých lidí.

Nese v sobě poselství našeho festivalu inspirovat nastupující generaci nebát se jít za svými sny a obklopovat se lidmi stejné DNA,

okomentoval ocenění Čestmír Vančura. 

Tyto ceny byly uděleny během ceremoniálu na závěrečné tiskové konferenci Zlín Film Festivalu. Filmové ceny letos udělujeme postupně. Ze dvou z nich se radovaly kanadské delegace už v úterý. Dětskou porotu nejvíce zaujal film Maxova farma, porotu složenou z mládeže oslovil příběh Jak v nebi, tak i na zemi.

Vítězné filmy 64. Zlín Film Festivalu vyhlásí festivalová porota v průběhu dnešního slavnostního galavečeru, který začíná ve 20 hodin a živě jej přenáší ČT art.

   




Kam dál