30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Prostor plný vášně. Ve Zlíně se tančilo tango argentino

03. června 2024

Kavárna Továrna se v pondělí večer proměnila v improvizovaný taneční parket. Tango argentino prý nejvíc sluší těm, kteří o životě něco ví. Svůj styl si ale v centru Zlína našly i mladší páry. Smyslnost a napětí by se v průběhu večera daly krájet.

Na parketě nechyběli ani manželé Martincovi, kteří se tangu věnují od roku 2009, kdy začali navštěvovat kurzy u Petra a Gabriely Nečasových v Brně. Tango argentino je založeno na improvizaci, kde důležitou roli hraje nástroj “bandoneon". Každý pár si tvoří své tango, svůj styl tancování. I Martincovi se nechali inspirovat na mnoha workshopech profesionálními tanečníky jak z Evropy, tak z Argentiny. 

Taneční večer, kde se tančí tango, se nazývá "Milonga" a večer je rozdělen na tzv. tandy a cortiny. Netančí se přitom jen typické tango, ale i tangový vals a rozverná milonga.

V úterý jsou na programu latinskoamerické a standardní tance, inspirovat vás přijdou i menší sportovci Tanečního klubu Fortuna Zlín. Vedle sportu pro tanečníky od tří let se tento klub věnuje kurzům tance pro všechny generace, také józe a latině pro ženy. Je držitelem 28 titulů Mistrů České republiky a více než 50 dalších titulů vicemistrů a druhých vicemistrů v tanečním sportu. V letošním roce se klub stal ziskem čtyř titulů Mistr České republiky nejúspěšnějším klubem v Česku v počtu titulů a v počtu nominací na Mistrovství světa a Mistrovství Evropy. Jeden z jeho párů se v letošním roce protancoval až do finále Mistrovství Evropy v kategorii Do 21 let. Program ZDE.

    




Kam dál