30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Sobotní kino ve znamení předpremiér i premiér

01. června 2024

Nasajte spolu s námi atmosféru zlínských kinosálů. Dnes měli možnost diváci zhlédnout hned několik výjimečných snímků. 

Ve světové premiéře se v sobotu představilo na festivalovém plátně koprodukční drama Vzor (Vzornik), které napsal a režíroval Slovinec Nejc Gazvoda. Film přináší detailní sondu do nesnází dospívání, kdy o světě mladých často rozhodují autority na hony vzdálené dnešní generaci teenagerů.

Diváci  měli jedinečnou možnost také na Zlín Film Festivalu vidět předpremiéru ​​českého animovaného filmu Velký pán a to ve verzi pro nevidomé diváky s audiokomentářem Zuzany Stivínové. Film režiséra Radka Berana oživuje osmdesát loutek, které fantaskní mikrosvět výtvarníka Františka A. Skály obývají. Napínavé lesní dobrodružství se i tentokrát odehrává ve skutečných exteriérech, a tak najít správné lokace dalo tvůrcům zabrat. Do kin pak vstoupí 3. října.

Oba filmy na festivalová plátna i na červený koberec doprovodily filmové delegace, stejně jako snímek Eat/Sleep/Cheer/Repeat. 

Zahajovací film 64. ročníku Zlín Film Festivalu VELKÝ FINÁLE PSO jsme v sobotu promítali hned dvakrát. Projekci uvedla delegace s režisérem Dominikem Kalivodou. Film je zařazen do sekce Soutěž celovečerních evropských dokumentů pro mladé publikum.

    




Kam dál