29/5 — 4/6/2025
65. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Filmový víkend přilákal na ateliéry rodiny s dětmi i milovníky filmové historie

20. října 2024

3. ročník Filmového víkendu je úspěšně za námi. Děkujeme všem návštěvníkům, kteří se zúčastnili filmových projekcí, prohlédli si prostory Filmových ateliérů nebo s námi včera celou akci zakončili stand - upem Adély Elbel.

Hned čtyřikrát během soboty se otevřela velká dřevěná vrata Kabinetu filmové historie, aby zájemcům o prohlídku jejich prostor poodhalila příběhy Filmových ateliérů a lidí s nimi spjatých. Během hodinového vyprávění se dozvěděli informace o vzniku filmu ve Zlíně, stavbě samotných ateliérů nebo působení Hermíny Týrlové či Karla Zemana a řadu dalších zajímavostí. Mohli si prohlédnout filmovou techniku, které tehdy používali i artefakty z filmů, které zde vznikaly.

Následně mohli návštěvníci nahlédnout také do Filmových laboratoří, které jsou posledními fungujícími v České republice nebo se podívat i po dalších místech areálu Filmových ateliérů.  

Velký zájem, hlavně ze strany rodin s menšími dětmi, zaznamenaly naše filmové workshopy, kde se v průběhu celého dne střídali ti, kteří si chtěli vyzkoušet filmové triky na zeleném pozadí tzv. green screenu v několika filmových scénách. Ty úplně nejmenší diváky pak potěšily animáčky, které jsme jim pouštěli celý den.

Večer jsme potom v Golden Apple Cinema přivítali moderátorku a komičku Adélu Elbel, která v zaplněném sále bavila při improvizačním stand-upu svým humorem všechny přítomné.

Věříme, že jste si 3. ročník Zlínského filmového víkendu užili a těšíme se při některé z našich dalších akcí.




Kam dál