30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Konference Děti bez hranic má pro odbornou veřejnost řadu diskusních bloků se zajímavými hosty

19. května 2024

Třídenní konferenční blok Děti bez hranic je pravidelnou součástí festivalového programu. I letos nabídneme odborné veřejnosti řadu příležitostí vyslechnout si zajímavé diskuse s tématy péče o duševní zdraví, mediální gramotnosti nebo ochrany dětí v online prostředí. Atraktivní hosty přivítá Čestmír Strakatý na konferenci Safer Internet Centra ČR.

Složitou situaci v oblasti psychiatrie pro děti rozeberou odborníci u kulatého stolu s názvem „Jak ven ze současné krize pedopsychiatrie: ČEKÁME. A CO DÁL?“. Součástí akce, kterou v pondělí 3. června od 14 do 18 hodin hostí Kongresové centrum Zlín, je projekce dokumentu mapujícího stav dětské psychiatrické péče v České republice „Co je ti? Nic“.

Úterý 4. června je věnováno Konferenci Safer Internet Centra ČR. V první části novinář Čestmír Strakatý diskutuje o profesních a etických standardech médií i o mediální gramotnosti s poslankyní Evropského parlamentu Ditou Charanzovou, moderátorem Václavem Moravcem a zápasníkem MMA Jiřím “Denisou” Procházkou.

Prezentovat se bude také Dětské krizové centrum provozující Linku důvěry, Nadace O2, Policie ČR nebo Úřad vlády ČR. V závěru konference pak představí odbornice na kyberbezpečnost Petra Kudrna Sobková dobrou praxi při výuce digitální bezpečnosti a wellbeingu a také nový videokurz o umělé inteligenci (AI), na kterém se podíleli známí influenceři i české špičky v oblasti AI. Konference se koná od 13 do 17 hodin v Kongresovém centru Zlín. Podrobnější informace najdete zde.

Středeční program bude patřit osmému ročníku konference „Média dětem, média s dětmi“. Zaměří se na různé aspekty digitální gramotnosti, na hledání rovnováhy mezi životem v digitálním a reálném prostoru i na aktuální témata související s ochranou dětí v online prostředí a tvůrčí využití infomačních technologií ve vzdělávání. Uskuteční se opět v Kongresovém centru Zlín, od 9 do 13 hodin.




Kam dál