30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

Ozvěny Zlín Film Festivalu v Mikulově

15. června 2024

Už po osmé náš festival zavítal do Mikulova, kde se i tentokrát uskutečnily Ozvěny Zlín Film Festivalu, které zde pořádáme společně s Mikulovskou rozvojovou. V termínu od 11. do 13. června tak byla pro diváky v Mikulově připravená ochutnávka filmového a doprovodného programu.

Zástupci našeho festivalu v čele s prezidentem Čestmírem Vančurou, výkonnou ředitelkou Jarmilou Záhorovou a uměleckou ředitelkou Markétou Pášmovou nemohli ani letos chybět na slavnostním zahájení v Městském kině Mikulov, jeho součástí byla projekce krásného novozélandského snímku Hlas srdce.

Ve středu 11. června se v Galerii Konvent uskutečnila beseda s českou fotografkou a vysokoškolskou pedagožkou Irenou Armutidisovou. Současně zde probíhala výstava fotografií „Amerika 1936“ k poctě předního světově uznávaného fotografa a filmaře Alexandra Hackenschmieda, od jehož úmrtí letos uplyne dvacet let.

V průběhu konání ozvěn bylo uvedeno několik filmových projekcí z bohaté nabídky festivalových filmů pro školy i veřejnost. Návštěvníci mohli během doprovodného programu nahlédnout v kinoklubu také pod pokličku výroby triků ve filmu během interaktivního workshopu Filmtropie nebo vstoupit do světa virtuální reality prostřednictvím her a VR filmů.

Mikulovské ozvěny 64. Zlín Film Festivalu ukončila 14. června projekce amerického životopisného filmu Priscilla v areálu Amfiteátru.

    




Kam dál