30/5 — 5/6/2024
64. MEZINÁRODNÍ FESTIVAL FILMŮ
PRO DĚTI A MLÁDEŽ
MY ZFF
Stáhni si apku

V odborné sekci se diskutovalo o young adult produkci

01. června 2024

Zajímavé konference, prezentace i příležitosti pro neformální setkávání a výměnu zkušeností. To vše nabízí odborný program ZLÍN INDUSTRY DAYS, který běží od pátku do neděle a je zaměřený zejména na rozvoj audiovizuálního obsahu pro děti a mládež.

Sobotní den nabídl filmovým profesionálům mimo jiné prezentaci šesti současných knih pro děti a mládež, jež by mohly být inspirací k filmovému zpracování, a také odbornou debatu zaměřenou na současnou young adult produkci. Účastníci odpoledního programu hledali odpovědi na otázky, jakou výzvou je například tvorba animovaných titulů pro dospívající publikum v digitální době. Nabídl také diskuzi o domácí tvorbě v posledních letech, která přináší úspěšné projekty pro dospívající publikum, které jsou národní autorskou odpovědí na zahraniční produkci. Program přinesl také talkskhow s úspěšnou švédskou scenáristkou Jessikou Jankert na téma jak napsat úspěšný film pro mladé publikum.

Hlavním bodem nedělního odborného programu bude devátý ročník mezinárodní konference Kino za školou, která se zaměří na otázku práce s krátkými filmy, a to nejen ve výuce. Své aktivity představí řada českých i zahraničních organizací.  Poslední den odborného programu pak vyvrcholí výjimečným setkáním se dvěma zakladateli prestižních a respektovaných filmových událostí v Evropě. Dimitris Spyra z Řecka a Jerzy Moszkowicz z Polska, kteří podstatnou část svého života zasvětili budování festivalů pro děti a mládež, budou v rámci setkání za tento přínos oceněni. Nedělní program Zlín Industry Days najdete ZDE.

    




Kam dál